Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@06:18:07 GMT

اجرای طرح ملی پایلوت کاشت سبزیجات از بذرهای تولید داخل

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۱۰۶۲۱

اجرای طرح ملی پایلوت کاشت سبزیجات از بذرهای تولید داخل

ایسنا/مازندران طرح ملی "پایلوت سبزی و صیفی‌ با استفاده از بذور داخل" در مجتمع تحقیقاتی، تولیدی و گردشگری سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاددانشگاهی مازندران اجرا شده است.

هادی ابراهیمی سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طرح ملی «پایلوت سبزی و صیفی از بذور تولید داخل» در راستای برنامه‌ریزی حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران و با هدف ایجاد بانک نشا سبزی و صیفی در مجتمع تحقیقاتی تولیدی و گردشگری سپهبد  شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی اجرایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این طرح با استفاده از بذور تولید داخلی به اجرا در می‌آید، تصریح کرد: با مذاکرات و مکاتباتی که از سوی جهاد دانشگاهی با مدیران ارشد سازمان جهاد کشاورزی مازندران انجام شد اجرای این طرح ملی به جهاددانشگاهی پیشنهاد و مورد موافقت این نهاد قرار گرفت.

سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به اینکه اجرای این طرح در مساحت یک هکتار از برنامه‌های جهاد دانشگاهی مازندران است، گفت: این طرح  با هدف ایجاد بانک نشا سبزی و صیفی‌جات، آسان کردن عملیات کشت، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش سطح زیر کشت و کاهش هزینه‌های بذر و به منظور  تولید انواع مختلف صیفی‌جات و سبزی‌ به اجرا درمی‌آید.

ابراهیمی ادامه داد: ضرورت توجه به امنیت غذایی و عدم وابستگی به واردات بذور سبزی و صیفی و اقدام به تولید داخل در زمان اعمال تحریم‌های ظالمانه از دیگر اهداف پایلوت این طرح ملی است.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح ۵ رقم فلفل و چهار رقم بادمجان کشت می‌شود و امکان بازدید برای کشاورزان منطقه فراهم است.

حسن کریمیمدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حوزه کشاورزی که از حوزه‌های استراتژیک سایت محسوب می‌شود سعی شده با همکاری سازمان‌های ذی‌صلاح نسبت به رفع موانع و مشکلات استان اقدام شود.

وی افزود: جهت ایجاد تنوع کشت در سایت مذکور مطابق با ظرفیت موجود و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی نسبت به کشت و تولید انواع محصولات سبزی و صیفی اقدام شد که می‌تواند در گسترش این نوع از محصولات در منطقه تاثیر مثبت داشته باشد.

مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران گفت: شرایط مطلوب ایران به سبب وجود تنوع گیاهی در بسیاری از گونه‌های سبزی و صیفی ایجاب می‌کند جهت بهره‌مندی هرچه بیشتر  اقدام به توسعه روش‌های متنوع اصلاح کشت کنیم.

کریمی تصریح کرد: عدم تداوم تحقیقات سبزی و صیفی در حوزه کشاورزی سبب عدم تولید صیفی و سبزی مناسب در کشور شده که در این میان توجه به روش‌های نوین جهت کشت ارقام گیاهی می‌تواند به امنیت غذایی در کشور کمک کند.

وی بیان کرد: طرح پایلوت کشت سبزی و صیفی در راستای  ارائه تنوع کشت در زمین‌های کشاورزی در نظر گرفته شده و امید است با کسب نتایج مطلوب از این تحقیق نسبت به گسترش آن در منطقه اقدام کنیم.

مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران یادآور شد: تمامی فعالیت‌های سایت تحقیقاتی که به نام شهید قاسم سلیمانی مزین شده با هدف جهش تولید در استان و همکاری با سازمان‌های مرتبط با فعالیت‌های کاری استان بوده و امیدواریم در آینده نزدیک با تشکیل کارگروه‌های تخصصی در حوزه‌های مورد نیاز استان، نسبت به انجام تحقیقات علمی و نیز رفع موانع و مشکلات موجود در استان اقدامات شایسته‌ای در جهت توسعه استان انجام دهیم.

به گزارش ایسنا، مجتمع سپهبد شهید قاسم سلیمانی سال جاری از مزایای کشت برنج، پرورش ماهیان گرمابی، پرورش ماهیان خاویاری، پرورش غاز مادر و تولید جوجه غاز، تولید جلبک اسپیرولینا برخوردار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جهاد دانشگاهی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد جهاد دانشگاهی مازندران مجتمع تحقیقاتی سبزی و صیفی تولید داخل طرح ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۱۰۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است

علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی استان با نوارتیپ است، گفت: این نوار به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و در مزارع دارای پستی و بلندی محدود نیز بدون نیاز به تسطیح زمین قابل استفاده است.

وی اضافه کرد: در این سیستم آبیاری، آب به منطقه‌ای که توسعه ریشه گیاه انجام شده به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود که عدم رشد علف‌های هرز و جلوگیری از فرسایش خاک از مزایای حفاظت خاک در این سیستم می‌باشند.

دیانتی با اشاره به ضرورت استفاده از این سیستم آبیاری، افزود: از مهمترین مزایای آن قابلیت نصب نوارتیپ بر روی خاک، زیر خاک و یا حتی معلق، حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان قیمت با قابلیت کارگزاری ساده آنها به صورت دستی است.

وی ادامه داد: این روش را می‌توان در محصولاتی مانند گندم، جو، چغندرقند، ذرت، کلزا، گل کلم، کاهو، فلفل، پنبه، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و همه محصولات زراعی که به شیوه کشت ردیفی هستند، استفاده کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به مزایای این طرح درصدد ترویج و جلب مشارکت هر چه بیشتر بهره‌برداران برای استفاده از نوارتیپ در تمامی کشت‌های بهاره هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • آبیاری ۸۰ درصد مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوار تیپ
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • اجرای طرح ایجاد باغچه‌های خانگی کاشت سبزیجات سالم در شهرستان کرمان
  • دلایل نوسان قیمت پیاز